TRUSKAWKI
馃崜馃崜馃崜馃崜Truskawki poprawiaj膮 zdolno艣ci antyoksydacyjne krwi, zawieraj膮 bardzo cenny
kwas elagowy, kt贸ry chroni kom贸rki przez transformacjami nowotworowymi, a tak偶e
s膮 bogate w witamin臋 C.
馃崜馃崜馃崜D艂u偶ej powinny by膰 w naszych ustnych, wolniej nale偶y je gry藕膰 i 艂yka膰馃崜馃崜馃崜Niechaj na d艂u偶ej zagoszcz膮 w naszej buzi okazuje bowiem si臋, 偶e w贸wczas nast臋puje znaczny spadek marker贸w zapalnych, ale w szczeg贸lny spos贸b jest on widoczny u os贸b pal膮cych. Ameryka艅scy naukowcy chc膮 kontynuowa膰 badania, aby dok艂adnie potwierdzi膰, w jaki spos贸b zawarte w truskawkach substancje zmniejszaj膮 ryzyko wyst膮pienia nowotwor贸w jamy ustnej.
Sylwia Drobik, Paulina
Mintzberg-Wachowicz
Komentarze
Prze艣lij komentarz